Pořád je co vylepšovat a stále co objevovat. Jsem přesvědčen, že většina lidí má nedostatek pohybu (je dobré aspoň 3x týdně 50 minut aktivního pohybu), špatně dýcháme (je dobré aspoň 4 dny dýchací cvičení 5-8 minut denně) a máme trvalý nedostatek určitých vitaminů a minerálů (je dobré doplňovat jednou až dvakrát týdně). Tyto tři aspekty snižují věkovou hranici cca o polovinu.
Souhrnný přehled příčin nemocí:
Nevhodných potravin je více a společné mají to, že obsahují sice důležité látky pro organismus, ale obsahují i nevhodné látky, kterých se organismus některých lidí nedokáže přirozeným způsobem zbavit. Proto tvrdím, že tyto nevhodné potraviny můžeme jíst, i když ne často (max. 1x týdně), ale musíme "uměle provádět očistu těla" pomocí určitých směsí bylin, alespoň 1x ročně.
Mezi základní byliny patří Kopřiva, Heřmánek (cizorodé látky), Šalvěj, Zlatobýl, Mydlice, Jmelí bílé, Paprika, Aloe, Hadí kořen (viry). Jedovaté bylina lze požívat jenom v homeopatické formě, mnoho bylin snese jen nízkou teplotu a nesmí se přelýt vroucí vodou, Heřmánek snese teplotu vody jen 50 °C, stejně jako med.
Rozděluji "typy" lidí do tří skupin:
V první skupině jsou lidé, kteří mohou jít bez újmy na zdraví téměř vše; patří sem 40 procent populace. Při otázce, jak jsou pro ně vhodné brambory, je odpověď na 55 až 100 procent.
Druhou skupinu tvoří lidé, u nichž je nemoc způsobena stravou a stresem rovným dílem. Brambory jsou pro tuto skupinu vhodné na 45 až 55 procent. To znamená, že tato plodina sice jejich organismu neškodí, ale také nepřináší nic kladného, je jen pro chuť. Této skupině lidí již škodí většinou tyto potraviny: vepřové maso, některé tropické ovoce (pomeranče, citrony, banány, grepy, ananas, většinou neškodí kiwi a mandarinky), některé mléčné výrobky (mléko, tučné sýry - naopak většinou neškodí nízkotučné sýry, tvaroh, kefírová mléka, jogurty), broskve, nakládané potraviny, rajčata, okurky, sója, světlé pečivo, mimo mandlí, kešu a lískových ořechů všechny ostatní, zrnková káva, silné čaje atd. Tuto skupinu tvoří 30 procent lidí.
Do třetí stravovací skupiny patří lidé, u kterých je nemoc způsobená převážně nevhodnou stravou, nejsou ze stravy schopni přijímat dostatečné množství vitamínů a minerálů, mají operativně vyjmut žlučník, i když před operací jejich zdravotní stav strava neovlivňovala (většinou pro žlučníkové kameny vzniklé ze stresu ) .
Nevhodná strava: vepřové maso, hovězí maso, mléčné výrobky (mimo tvarohu a nízkotučných sýrů), veškeré tropické ovoce, čokoláda, kakao, káva (nevadí rozpustná káva), čaj (silný), brambory, veškerá zelenina, která roste v zemi, průmyslově nakládané ovoce a zelenina, kompoty, dokonce i některé sladkovodní ryby (tučné, jako kapr), rajčata, okurky, bílé pečivo, živočišné tuky, některé rostlinné tuky, broskve, meruňky, sója a výrobky z ní, oříšky (mimo mandlí), umělá sladidla, mrkev, řepa, cerel, zelená paprika, vše smažené, atd.
Mohou bez újmy na zdraví požívat tyto potraviny: bílá masa (krůta, králík, kuře), těstoviny, houskové knedlíky, tmavé pečivo, mořské ryby a mořské živočichy, zvěřinu, skopové maso, pórek, brokolici, salát, olivový a slunečnicový olej, meloun, dýně, luštěniny, ovesné vločky, hroznové víno, jablka, hrušky, švestky, maliny, borůvky, rybíz, angrešt.
Neškodí kachna, husa (pokud nemají problémy se slinivkou v důsledku operativního vyjmutí žlučníku), rýže, růžičková kapusta, slunečnice, cibule, česnek, paprika (nejvhodnější je žlutá, pak červená), obilniny, luštěniny, těstoviny, atd. Z mrkve a celeru pouze šťávu, z některé kořenové zeleniny nať.
Diety nelze paušalizovat a pro každého je vhodné či nevhodné něco jiného. Diety nikdy nedoporučuji - docílí se pouze dočasného efektu.
Zaměření: Nevyplněno
Kontakt: Nám. 5. května 24, 252 25 Jinočany, Praha-západ
Tel./fax: 257 960 095
Kancelář a objednání: 606 119 600
www.brazda-s.cz
Web: Nevyplněno
Telefon: Nevyplněno