Dnes tu máme specialitu, kterou v originále můžete ochutnat v kvalitní řecké restauraci. A nebo víte co? V Aténách je prý k nepřekonání :-)
Tak tedy dobrou chuť.
Jehněčí bez kosti (600g)
2 velké mrkve (120g)
kousek celeru
1 cibule
30g hladké mouky
2 lžíce olivového oleje nebo velká lžíce másla
1 citrón
2 žloutky
pepř, sůl a 4,5 decilitru vody
Jehněčí maso nakrájet na kostky a cibuli, mrkev a celer na drobné kostičky. Vše zalít vodou, opepřit, osolit a vařit doměkka. Následně přecedit vývar a maso se zeleninou uložit do nahřátého hrnce.
Olej (nebo máslo) a mouku použít na přípravu světlé jíšky. Tuto zalít vlažným vývarem, rozšlehat a povařit do konzistence husté omáčky. Omáčku dosolit, vmíchat do ní žloutky rozšlehané se lžičkou vody a citronovou šťávou. Následně omáčkou přelít připravené maso a zeleninu.
Jako ideální přílohu doporučujeme vařenou rýži.