Recepty zdravé výživy aneb kuchařka na víkend - kuřecí řízky zapékané s kukuřicí a rajčaty
Roman Přikryl
Abychom stále nepřinášeli pouze potravu ducha připravili jsme pro vás seriál dobrot, které sice nejsou striktní co se bezprecedentní starosti o naše tělo týká, ale oplývají nesmírnou kvalitou chuťovou :-)
Prostě a jednoduše nechte se inspirovat, když nebudete vědět co o víkendu na talíř... A abych nezapomněl...dobrou chuť.
2 kuřecí řízky (á 150 g)
1/2 konzervy sterilované kukuřice (200 g)
1/2 konzervy loupaných, nakrájených rajčat (200 g)
70 g mozzarelly (nebo 50 g tvrdého strouhaného sýra)
několik lístků čerstvé bazalky (nebo 1/2 lžičky sušené bazalky)
1 lžíce sekané petrželky
1/2 lžičky špagetového koření
1/2 lžíce oleje
1/2 lžíce másla
něco másla na vymazání mísy, sůl, pepř
Kuřecí řízky naklepat, osolit, opepřit a na oleji a na másle osmahnout po obou stranách. Vyjmout a vložit do zapékací misky vymazané máslem.
Rajčata smíchat s kukuřicí (tuto nezapomenout scedit), nasekanými lístky bazalky, petrželkou, ochutit špagetovým kořením, pepřem, solí a směsí obložit kuřecí řízky.
Nezapomenout posypat mozarellou nebo nastrouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě zapékat cca 15-20 minut.
Jakmile sýr získá skvělou zlatavou krustu můžeme servírovat.
Jako přílohu můžeme zvolit brambory (různě upravené) a nebo zdravější alternativu salát s čerstvé zeleniny.