Recepty zdravé výživy aneb kuchařka na víkend - Lasagne zapečené s plísňovým sýrem a brokolicí
Bohumil Přikryl
Vážené čtenářky a čtenáři, protože se o mně říká, že mám chlupatější jazyk než
hrudník, rozhodl jsem se o některé své kulinářské dobrůtky s Vámi
podělit.
Sladká Itálie a její specialita famózní chuti i vůně.
2 stroužky česneku
sůl
50 g másla
0,2 l mléka
1 ks cibule
20 g hladké mouky
150 g brokolice
0,4 l kysané smetany
mletý pepř
100 g hlívy ústřičné
8 plátků lasagní
15 ml olivového oleje
120 g plísňového sýra
Lasagne uvaříme "al dente", propláchneme a necháme vychladnout. Brokolici spaříme v horké vodě a rozebereme na malé růžičky. Na másle orestujeme cibuli, hlívu a brokolici a ochutíme. Z tuku, mouky a mléka uděláme bešamel, vmícháme houby s brokolicí a polovinu sýra. Touto směsí naplníme lasagne, které zavineme do rolek. Vložíme do zapékací misky, přelijeme směsí nastrouhaného sýra a smetany a zapečeme.
Dobrou sobotní chuť.